Русија мајица

2.200 рсд

Шифра производа: - Категорије: , Ознака:

Опис

Русија мајица

Русија мајица – Када је реч о агресивној реторици евроатлантских сила и њиховој осуди руске интервенције у Украјини, ваља подсетити на кризу на Куби током шездесетих година. Тада су Сједињене Америчке Државе биле спремне да започну нови светски сукоб због совјетског војног присуства на територији Кубе. Слична ситуација се дешава и данас.

Иако је на крају Хладног рата постојао договор да се НАТО не шири на исток Европе, ситуација се одвијала супротно, што је Русија толерисала све док на ред није дошла Украјина. Поред великог геостратешког значаја, Украјина је за Русију важна и у историјском смислу. Прва руска држава је настала у Кијеву, док је данашња Украјина продукт Лењинове заоставштине у комбинације са традицијом нацистичког покрета Степана Бандере. Након оружане побуне неонацистичких и еврофилских снага против председника Јануковича, до противљења новом политичком курсу долази на истоку Украјине и Криму.

Након бројних терористичких напада украјинских нациста под покровитељством нових проатлантистичких власти, уследиће на пролеће 2014. присаједињење Крима Русији и стварање руских република на истоку Украјине. Након тога ће Русија покушати да смири ситуацију и долази до преговора о примирју.

Мински споразум је врло брзо постао мртво слово на папиру услед свакодневних гранатирања Донбаса од стране украјинске војске и одговора на то са друге стране. Западни душебрижници су тада ћутали и све више хушкали Украјину на антируско деловање, обећавајући притом заштиту од руске интервенције. Сведоци смо да се обећања Украјини нису остварила као и ни обећања Русији.

Интервенцијом је Русија узела ствар у своје руке, коначно лишена заблуда о америчком поштовању договора. Она јесте прекршила међународно право, али је лицемерно посезање за тим аргументом с обзиром на његово раније гажење и америчко разваљивање суверених земаља широм света. За разлику од Русије, Украјина заслепљена антируском хистеријом и даље верује у америчка обећања, без обзира што на сопственој кожи осећају Кисинџерове речи да је опасније бити амерички пријатељ него непријатељ. Док се украјинском руководству не отворе очи и не договри мир, преостаје нам само да се надамо што мањим цивилним жртвама.

Додатне информације

Боја мајице

Бела, Црна

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „Русија мајица“

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Можда ће вам се свидети …