Драгомир Бојанић Гидра мајица

2.200 рсд

Шифра производа: - Категорије: , Ознаке: ,

Опис

Dragomir Bojanić Gidra majica

Dragomir Bojanić Gidra majica inspirisana slavnim srpskim glumcem koga su zvali „vickasta glumčina vedrog duha“.

„Dragomir Bojanić Gidra, najpoznatiji srpskoj glumačkoj sceni kao ,,her Žika Pavlović” u filmu ,,Lude Godine”, rođen je 13. juna 1933. godine u Kragujevcu. Glumom je počeo da se bavi tokom perioda pohađanja srednje škole i uz pomoć kolega iz Kragujevačkog narodnog pozorišta, koje su prepoznale njegov veliki potencijal, sakupiio pare za odlazak u Beograd i polaganje prijemnog na Akademiji. Odmah je primljen u klasu kod profesora Raše Pavlovića. Kako je izgubio rano oba roditelja i nije imao uslova za život u Beogradu, Raša Pavlović mu je obezbedio da spava i živi u jednoj ostavi baš na Akademiji.

Iako njegovi počeci nisu bili laki, Gidra se ubrzao pokazao kao dostojan televizijskih i pozorišnih uloga i krenuo da gradi glumačku karijeru koja će zauvek biti zapamćena na ovim prostorima. Prva velika pozorišna uloga bila je u predstavi ,,Koštana” u Narodnom pozorištu, a filmska karijera naajprepoznatnjivija je po serijalu filmova ,,Žikina dinastija”, a ostvario se i u serijama ,,Majstori” i ,,Otpisani”.

Gidra je rođen u Kragujevcu 13. juna 1933. godine. Ostvario je preko sto uloga u filmovima i TV serijama, a filmski serijal Lude godine je obeležio njegovu karijeru, a uloga Žike Pavlovića u tom serijalu smatra se remek delom srpskog glumišta. Bio je oženjen glumicom LJiljanom Kontić.

Bio je omiljen među kolegama koji su ga zvali ,,vickasta glumčina vedrog duha”. Voleo je da ide u kafanu i bio je veliki boem. Svuda je dočekivan oberučke i sa osmehom. Jednom je čak bio i uhapšen jer je pričao viceve o Titu, međutim, kada su došli po njega u stanicu zatekli su ga kako pričajući te iste viceve zabavlja policajce.
Gidra je preminuo 11. novembra 1993. godine i sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom Groblju u Beogradu.

gidra

Додатне информације

Боја мајице

Бела, Црна

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „Драгомир Бојанић Гидра мајица“

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Можда ће вам се свидети …